Parcul Magnoliilor – Parcul Artistilor, noua gradina publica care va fi amenajata in centrul Bucurestiului

Bucurestiul este una dintre putinele Capitale Europene care sufera din cauza lipsei spatiilor verzi (iar faptul ca doi platani batrani si istorici de pe strada Berzei au fost taiati nu a ajutat deloc la asta) si in 2012 a primit chiar titlul de „orasul cel mai poluat fonic din Europa.”In contextul prezent nu foarte incantator, am aflat o veste care ne-a readus zambetele pe buze: in centrul Bucurestiului se va amenaja un nou parc – Parcul Magnoliilor – Parcul Artistilor.
Gradina publica va exista pe Bulevardul Mircea Voda numarul 5, in incinta Centrului Cultural Casa Artelor.
x (1)

 

Curtea institutiei va fi reamenajata si remodernizata complet, proiectul fiind finantat de Primaria Sectorului 3 si aprobat de Consiliul Local al Sectorului 3.

Lucrarile de amenajare a Parcului Magnoliilor sunt programate sa inceapa in cursul lunii septembrie, urmand ca parcul sa fie deschis in termen de 30 de zile de la finalizarea acestora.

Parcul Magnoliilor va fi unul unic in Europa, deoarce aici vor fi plantate 100 de magnolii, iar fiecare arbust va purta numele unui mare artist roman cu care Centrul Cultural Casa Artelor a colaborat de-a lungul timpului.

sursa:metropotam.ro

0 comments