Primar Robert Negoiță

Scurta biogrnegoita-bioafie Robert Negoita

S-a născut la data de 29 martie 1972 în localitatea Măneciu, judeţul Prahova.

Încă de la începutul anilor ’90 s-a dedicat antreprenoriatului, înfiinţând şi administrând o serie de companii care sunt un succes şi în momentul de faţă. Mai precis, în perioada 1996-1998 este administratorul companiei Euroline, în 1998 înfiinţează compania Pro Confort, iar din 2004 este preşedintele Confort Group. Meritele în domeniul administrării afacerilor i-a fost recunoscut în repetate rânduri prin premiile pe care le-a primit – distincţia Think Big în cadrul galei „Premiilor Business Magazin pentru Tineri manageri” pentru cel mai amplu proiect hotelier din Uniunea Europeană – Rin Grand Hotel, în 2007; premiul special pentru “Cel mai îndrăzneţ proiect de afaceri” în cadrul Galei „Celebrit??ile Anului – Trofeele Celebrit??ii” organizată de TVR, în 2008.

În perioada 2004-2007 urmează cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bioterra, iar în perioada 2004-2008 cursurile Facultăţii de Economie a Turismului Intern şi Internaţional din cadrul Universităţii Româno-Americane.

Se implică în viaţa politică începând cu 2004, când devine membru al PSD. În 2006 este ales vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PSD (TSD), în 2007 este ales preşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi (LTISD), în 2008 este ales secretar executiv al organizaţiei centrale a PSD. Începând cu 2010 este ales vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Ilfov, iar din 2011 este preşedinte interimar al Organizaţiei Sector 3 PSD.

A devenit Primarul Sectorului 3 Bucureşti în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012.

  Realizarile Primarului Sectorului 3 Robert Negoita

Reabilitare termică a blocurilor

Reabilitarea termică a blocurilor este cel mai important proiect de investiţii derulat în acest moment de Primăria Sectorului 3. În perioada 2009-2012, fosta administraţie a reuşit să finalizeze reabilitarea termică a 33 de blocuri. În perioada 2012-2013, au fost deja reabilitate termic 162 de blocuri. În prezent, se află în curs de execuţie lucrări de reabilitare termică la un număr de 133 blocuri. În Programul local multianual privind creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe sunt înscrise alte 1.665 blocuri din Sectorul 3. Suma alocată în 2012, pentru acest program, a fost de 137.172.437 lei. Pentru 2013, Primăria Sectorului 3 alocat suma de 235.104.080 lei.

Taxă zero pentru ridicarea gunoiului menajer

Începând cu 1 octombrie 2012, locuitorii Sectorului 3 sunt scutiți de la plata taxei pentru ridicarea gunoiului menajer. Taxa zero a fost stabilită în baza unui protocol încheiat de Primăria Sectorului 3 cu firma de salubritate. Această măsură are ca scop reducerea cheltuielilor la plata întreținerii. Valoarea taxei era de 9,28 de lei lunar pentru fiecare persoană. Eliminarea taxei nu a condus la nicio creştere, prin compensare, a altor taxe şi impozite locale. Această schimbare face parte dintr-un proiect mai amplu privind asigurarea curăţeniei Sectorului 3.

Sectorul verde

Ne dorim un oraş verde. Sectorul 3 este mai verde acum, iar spaţiile verzi sunt mai bine amenajate şi întreţinute. Una din priorităţi este construirea de mini-parcuri, locuri de trecere sau de odihnă de scurtă durată amplasate, de regulă, în zone urbane intens traficate. Astfel, în decurs de un an au fost amenajate 148 de mini-parcuri, care se adaugă marilor parcuri din Sectorul 3.

Primăria a acordat, de asemenea, o importanţă deosebită plantării de arbori pe raza întregului sector. Într-un an, au fost plantaţi nu mai puţin de 3.806 arbori și 684.936 de arbuşti. A fost realizată gazonarea cu îmbunătăţire a solului pentru 22.760 mp şi gazonarea simplă pentru 19.716 mp. O suprafaţă de 54.729 mp de sol a fost înlocuită, 126.921 mp de culturi au fost fertilizate.

Străzi reparate

Primăria Sectorului 3 a definitivat, într-un singur an, lucrările de reparaţii pe opt străzi, în urma unei investiţii totale de peste 12,5 milioane de lei. De asemenea, tot în această perioadă au fost demarate procedurile de achiziţie pentru lucrări de modernizare şi de sistematizare pentru alte artere din Sectorul 3, incluse în programul de reparaţii şi de reabilitare iniţiat de administraţia locală a Sectorului 3.

Parcări amenajate și îngrijite

Primăria Sectorului 3 a continuat să acorde o atenţie deosebită parcărilor care se află în administrarea sa. Astfel, în perioada iunie 2012 şi mai 2013, au fost salubrizate peste 1.120 de locuri de parcare de reşedinţă şi de utilitate publică, acţiunea urmând a se desfăşura pe toată perioada mandatului primarului Robert Sorin Negoiţă. De asemenea, pentru a asigura un serviciu complet de mentenanţă a curăţeniei, au fost instalate peste 1.000 de coşuri de gunoi pe străzile secundare şi în parcările de reşedinţă.

Siguranța în școli

Siguranţa copiilor şi protejarea unităţilor de învăţământ sunt prioritare pentru Primăria Sectorului 3.Din acest motiv, primăria a alocat o sumă importantă, peste 1,1 milioane de lei, pentru dotarea şcolilor şi liceelor cu sisteme antiefracţie. Mai mult, pentru confortul copiilor, au fost întocmite studii de fezabilitate pentru construirea unor clădiri multifuncţionale în incinta curţilor a opt şcoli gimnaziale, proiecte care vor fi demarate în cel mai scurt timp posibil. Astăzi, toate unităţile şcolare beneficiază de servicii de pază.

Grija faţă de copii

Creşele Titan nr. II şi nr. IV au intrat într-un proces de reabilitare. Primăria Sectorului 3 a emis ordinul de începere a lucrărilor de extindere a creşei Titan nr. II cu un corp nou de clădire şi a elaborat documentaţii pentru expertiza tehnică, audit energetic şi studiu de fezabilitate privind mansardarea şi reabilitarea termică a clădirilor ce aparţin de Creşa Titan nr. II. De asemenea, primăria a efectuat lucrări de igienizare integrală a Creşelor Titan nr. II şi nr. IV, a realizat un studiu de fezabilitate în vederea mansardării clădirii Creşei Titan nr. IV, din str. Lunca Bradului, şi expertiza tehnică în vederea consolidării clădirii Creşei Titan nr. IV din Strada Cerceluş. În acelaşi timp, Primăria Sectorului 3 a semnat contractul pentru realizarea unor unităţi de învăţământ preşcolar, pentru 42 de copii. Proiectul are o valoare de 2.476.359,81 lei.

Primăria Sectorului 3 a efectuat dotări pentru grădiniţa nouă de la Şcoala nr. 81, cât şi pentru alte 16 grădiniţe, dar şi pentru extinderea Liceului Dante, suma alocată fiind de aproximativ 3.300.000 lei.

Pepiniera de talente

„Pepiniera de talente” este o iniţiativă a Primăriei Sectorului 3 care are ca fundament descoperirea, încurajarea şi educarea artistică şi sportivă a copiilor talentaţi.Programul „Pepiniera de talente” a fost demarat la data de 6 decembrie 2012 în 27 de școli din Sectorul 3. În cadrul proiectului sunt incluși peste 3.300 de copii cu aptitudini în muzică, dans, teatru, literatură, arte plastice sau sport.

În data de 1 iunie 2013 a avut loc gala de premiere a acestui program care se va desfăşura în fiecare an.

Educaţie pentru fiecare copil

Primăria Sectorului 3 a realizat sistematizări verticale la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice, la Şcoala nr. 75 şi Liceul Elie Radu, în valoare de aproximativ 2.000.000 lei. De asemenea, a efectuat reparaţii generale şi de renovare la toate unităţile şcolare, cu excepţia a șase unităţi aflate în programul BEI de modernizare a unităţilor şcolare şi a altor patru aflate, în perioada de garanţie.Valoarea lucrărilor este de peste 10.000.000 lei. Toate unităţile şcolare au beneficiat de servicii de pază.

Primăria a întocmit studii de fezabilitate pentru construirea unor clădiri multifuncţionale în incinta curţilor a opt şcoli gimnaziale şi a achiziţionat material sportiv pentru sala de sport a Liceului Elie Radu.

Relații internaționale

Una din priorităţile Primarului Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, este deschiderea administraţiei locale către Europa care să ducă la obţinerea unor efecte pozitive directe asupra locuitorilor Sectorului 3.

În luna mai 2013, Robert Sorin Negoiţă a primit vizita unei delegaţii germane, alcătuită din managerul districtului Hamburg-Eimsbüttel, dl Torsten Sevecke, şi consulul onorific al României în Germania de Nord, dl Klaus Rainer Kirchhoff. Întâlnirea a avut mai multe obiective, printre care și creşterea investiţiilor germane în Sectorul 3.

Deschiderea internaţională a început cu Germania întrucât această ţară este unul din principalii parteneri economici şi culturali ai României. Primarul Sectorului 3 şi cei doi oficiali germani au convenit să sprijine împreună realizarea, la Şcoala nr.195, a unor clase cu predare integrală în limba germană. Primăria a ales această şcoală pentru că este una dintre cele mai bune şcoli nu doar din sector, ci şi din ţară. În cadrul proiectului, profesorii din România vor putea merge la stagii de pregătire în Germania, iar profesori din Germania vor putea veni să predea la şcoala din Sectorul 3.

Va fi iniţiat, de asemenea, şi un schimb între elevii români şi germani, astfel încât primii să poată merge în excursii în Germania, iar ultimii să vină în vizită în România.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Bucureşti 2020”

Una din iniţiativele cele mai importante ale Primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă a fost aceea de a înfiinţa Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Bucureşti 2020”. Membrii asociaţiei sunt, pe lângă Sectorul 3, localităţile limitrofe Popeşti-Leordeni, Pante-limon, Cernica şi Glina. Scopul colaborării la nivel administrativ este de a atrage investiţii şi fonduri europene pentru dezvoltarea echilibrată a întregii zone.

Membrii Asociaţiei de Dezvoltare Inter-comunitară „Bucureşti 2020” şi-au mai propus să colaboreze pentru rezolvarea eficientă a problemelor comune apărute pe linia care desparte Sectorul 3 al Capitalei de localităţile limitrofe.

Cultura ca prioritate

Cultura este o prioritate a mandatului Primarului Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.În primul an de mandat, în Parcul Al. Ioan Cuza a fost organizată o stagiune de concerte, care a cuprins 30 de spectacole, la care au participat, pe parcursul întregii stagiuni, peste 24.000 de persoane. Peste 600 de persoane au participat şi la fiecare dintre spectacolele din cadrul festivalului de muzică clasică din Parcul Colţea. În cadrul proiectului Caravana Cinematografică, aproximativ 25.000 de locuitori ai Sectorului 3 au putut să vizioneze mai multe proiecţii de film în aer liber. Locuitorii sectorului 3 au beneficiat, în ultima zi a anului 2012, de o serie de spectacole sub egida „Revelion în Carnaval”. Primăria Sectorului 3 a susţinut organizarea concertului „Remember Florian Pittiş” şi concertul Very Classic, susţinut de Marcel Pavel, la care 3.000 de cetăţeni au avut acces gratuit. De asemenea, Primăria Sectorului 3 a finanţat 19 unităţi de cult.

Zilele Multiculturalității

Proiectul „Zilele Multiculturalităţii” este un proiect educaţional sprijinit de Primăria Sectorului 3 şi realizat de Centrul Cultural „Casa Artelor”. Acest demers îşi propune să sărbătorească marile naţiuni ale lumii prin intermediul culturii lor. Astfel, publicul din Parcul Titan va avea posibilitatea de a cunoaşte figuri emblematice şi opere reprezentative din istoria şi cultura fiecărei ţări sărbătorite.

În data de 9 iunie 2013 a avut loc evenimentul prin care este celebrată Ziua Marii Britanii, iar data de 14 iulie, cel prin care a fost sărbătorită Ziua Franței.

Sportul pentru sănătate

Primarul Robert Sorin Negoiță a inaugurat anul trecut Centrul Sportiv Apollo din incinta Grupului Şcolar Elie Radu. Centrul Sportiv Apollo este construit pe o suprafață de 5.539 mp, are o capacitate de 450 de locuri și cuprinde o sală multifuncțională, vestiare, cabinet medical, precum și spații pentru fitness și masaj. În sala de sport multifuncțională, cu o suprafață de 1.100 mp, se pot desfășura meciuri de fotbal și de handbal. De asemenea, centrul este prevăzut și cu o sală de dans de 250 mp, precum și cu o sală de fitness în suprafață de 340 mp. Valoarea totală a investiției se ridică la 17.604.867,33 lei.

Parcul Titan şi Parcul Alexandru Ioan Cuza

Cele două parcuri importante ale Sectorului 3 şi ale Bucureştiului au intrat într-un amplu proces de modernizare, menit să le transforme în cele mai frumoase parcuri ale oraşului. Astfel, au fost reabilitate peste 7,5 hectare de teren din Parcul Titan şi din Parcul Alexandru Ioan Cuza şi au fost colectate şi transportate peste 2.750 tone de deşeuri vegetale, menajere şi de construcţii. Mai mult, au început ample lucrări de amenajare a lacului din parc, fiind efectuate lucrări de decolmatare şi amenajare a malurilor.

De asemenea, au fost montate 53 de bărci pentru pescari şi a fost recondiţionat podul de acces spre Insula Pescarilor. Totodată, în urma solicitărilor cetăţenilor, au fost amenajate trei zone cu aparate de fitness.

În urma unei iniţiative private susţinute de Primăria Sectorului 3, a fost amenajat debarcaderul şi au fost achiziţionate bărci şi hidrobiciclete. În perioada sărbătorilor de iarnă a fost amenajat un pationar de care au putut să se bucure toţi locuitorii Sectorului 3, accesul fiind gratuit.

Mobilier urban și locuri de joacă

În primul an de mandat al noii administraţii locale a fost acordată o atenţie deosebită confortului cetăţenilor, dar şi imaginii Sectorului 3.Astfel, au fost confecţionaţi şi montaţi aproape 1.700 de metri de gard metalic, au fost montate 901 bănci din oţel galvanizat şi, de asemenea, au fost reparate alte 427 bănci deteriorate.

De asemenea, au fost marcate aproape 3.000 de locuri de parcare şi au fost delimitate în mod civilizat.Tot în cursul acestui an, au fost amenajate 148 de mini-parcuri, scuarul de la Theodor Pallady între A2 şi Real, scuarul de la Nicolae Grigorescu şi Piaţa Sălăjan, valoarea lucrărilor fiind de aproape 12 milioane de lei.

Centrul educațional Lauder-Reut

Educaţia este extrem de importantă pentru Primăria Sectorului 3. De aceea, este acordată o mare atenţie condiţiilor în care se desfăşoară procesul de învăţământ. Astfel, a fost semnat contractul pentru derularea proiectului de reabilitare şi de renovare a imobilului situat în strada Clucerul Udricani nr. 12, unde îşi desfăşoară activitatea Complexul Educaţional Lauder-Reut, unul dintre centrele reprezentative de învăţământ ale Sectorului 3.